Santos ostrov pokladů

17. 7. 2013

Tanec, divadlo, karnevalový rej, dílny, hudba, soutěže nebo jednoduše příjemná procházka přírodou, relax a posezení s přáteli. To všechno na jednom místě najdete 27. a 28. července na Santosu.

Aktualizovaný program slavnosti

Slavnost pořádaná u příležitosti otevření ostrova po roční rekonstrukci je dovršením úspěšného zakončení společného projektu města Sušice a Nadace Proměny, jehož smyslem bylo vrátit Santosu jeho někdejší věhlas a krásu a co nejlépe jej přizpůsobit rozmanitým potřebám jeho dnešních návštěvníků.

Program slavnosti určitě potěší malé i velké návštěvníky. Připravena budou taneční vystoupení, loutkové i činoherní divadlo, karneval, výtvarné dílny, žonglování, in-line závody nebo nohejbalový turnaj. Velkým lákadlem bude jistě i nový dřevěný kuželník, který rovněž vyzve zájemce ke kuželkovému klání. K tanci zahrají Karavana swingers band a Frajara Putika. Navíc budete moci shlédnout módní přehlídkou, vyrazit na komentovanou procházkou po ostrově anebo prostě jen tak přijít načerpat tepající atmosféru oživeného parku, posedět a pokochat se některými jeho malebnými zákoutími. Pokud  pošlete na adresu nadace fotografii, jak si slavnost užíváte s rodinou nebo s přáteli − ideálně přímo z místa, třeba ze svého mobilního telefonu - můžete vyhrát zajímavou cenu.

Hlavně pro děti a jejich rodiče bude zábava pokračovat i následující den, 28. července při akci Kdo si hraje, zlobí míň. S nejrůznějšími soutěžními úkoly bude dětem pomáhat řada známých osobností, jako jsou organizátor akce Roman Holý, Bára Basiková, Jitka Schneiderová, Jakub Kohák, Vladimír Šmicer, Vojta Dyk, Jakub Prachař, Ondřej Brzobohatý a další. Den plný zábavy a soutěží uzavře v 18 hodin fotbalový zápas VIP versus Sušice na stadionu TJ Sušice.

Akce pořádá město Sušice, Okrášlovací spolek města Sušice, o. s. a Kdo si hraje, zlobí míň ve spolupráci se Střediskem volného času, Sportovišti města Sušice, Gymnáziem Sušice, Oblastní charitou Sušice, Ostrovem Santos, Nadací Proměny, Sušickým kulturním centrem a Sulesem.

fotogalerie