Proměna Santosu očima studentů

6. 12. 2013

V čase dárků a bilancování jsme odměnili studenty gymnázia v Sušici, kteří zaznamenávali postupnou proměnu říčního ostrova Santos prostřednictvím Deníku a krátkých videí.

Stavební a vegetační práce spojené s proměnou místa, kde tráví rádo svůj volný čas mnoho místních obyvatel, trvaly bezmála rok. Jak lesopark zvolna měnil tvář, jaké příběhy se k němu váží a co pro Sušičany proměna znamená, sledovali a zaznamenávali do Deníku ostrova Santos studenti místního gymnázia.

Kromě toho vzniklo několik dokumentárních videí pořízených studenty Romanem Mrzenou a Štěpánem Pancem. Ti natočili jak úvodní probírku dřevin a rozhovor s autorem dřevěných objektů na ostrově Václavem Fialou, tak také instalaci nové zvonice, procházku stavbou s architekty nebo slavnostní žehnání zvonu, věnovanému památce léčitele pátera Františka Ferdy, který v Sušici působil. Práci studentů nadace ocenila dárkovými poukazy.

Na dosud nezveřejněná studentská videa se můžete podívat zde:

Instalace dřevěné zvonice
Procházka rozestavěným ostrovem