Santos na mezinárodní výstavě Landscape Odyssey

18. 3. 2015

Všichni, kdo se s námi podíleli na proměně sušického parku, se můžou radovat z dalšího úspěchu. Santos je jedním z osmi projektů, které budou reprezentovat českou krajinářskou architekturu na mezinárodní výstavě Landscape Odyssey 2010–2015.

Stejnojmenná výstava se konala už v roce 2010 v Maďarsku, představila tamní nejlepší krajinářské realizace z let 2000 až 2010 a zaznamenala velký úspěch. Proto se tentokrát organizátoři rozhodli zapojit také další země Visegrádské čtyřky – Českou republiku, Slovensko a Polsko. Každou zemi zastupuje celkem osm projektů, vždy po jednom v každé z osmi kategorií.

Díla, která budou reprezentovat Českou republiku, vybrala odborná komise složená z členů správní rady Společnosti pro zahradní a krajinářskou architektruru:

• landart / Hřebečsko – region, který (ne)zanikl
  • komunitní akce / Víkend otevřených zahrad
  • věda a výzkum / Živý les v umělém prostředí
  • ochrana krajiny / Obora Obelisk
  • krajinné plánováníProměna ostrova Santos
  • krajinářský urbanismus akce v rámci Landscape Festivalu
  • veřejné prostranstvíAdministrativní palác Florentinum v Praze
  • privátní zahrada Vila Sněženka

Výstava bude zahájena v Budapešti, kde budou postery s projekty k vidění od 7. do 25. května 2015. Poté by měla putovat do dalších měst v jednotlivých zemích.

→  katalog Landscape Odyssey 2000–2010